Sistemi elektronske pošte

 

E-pošta, sprva namenjena hitrejši elektronski komunikaciji, danes v številnih podjetjih predstavlja osnovno komunikacijsko orodje. Ponekod celo nadomešča številne druge oblike komuniciranja, v manjših poslovnih okoljih jo zaposleni uporabljajo tudi kot preprost sistem projektnega vodenja. A poplava e-poštnih sporočil ima tudi negativne učinke na poslovanje – pri zaposlenih se pojavi preobremenjenost, zato podjetja že iščejo rešitve, kako e-pošto očistiti balasta in ohraniti njeno divjo produktivnost.

 

Microsoft Exchange Server 2013

Microsoftov e-poštni strežnik Exchange Server 2013 omogoča, da zaposleni uporabljajo e-pošto, koledar in stike poslovnega razreda v svojem računalniku, telefonu in brskalniku. S preprostejšim pristopom, ki še vedno zagotavlja visoko razpoložljivost in funkcije za vnovično vzpostavitev po katastrofi, lahko podjetja dosežejo novo raven zanesljivosti delovanja storitev e-pošte. Model gradnikov v programu Exchange poenostavlja uvajanje ne glede na velikost podjetja in število uporabnikov ter naprav, na katerih želijo zaposleni spremljati e-pošto in obveznosti iz koledarja.

 

Novell Groupwise

Novell GroupWise je programska oprema, ki olajša sporočanje in delo zaposlenih v delovnih skupinah. Ti poleg e-pošte in koledarjev uporabljajo tudi medsebojni pogovor in številne spletne tehnologije za hitrejše opravljanje tipičnih nalog v pisarniških okoljih.

 

Pogosta vprašanja in odgovori

 

03.06.2014 15:11

Predvsem s hitrejšo in natančnejšo izmenjavo informacij in vsebin. Pri tem gre lahko za programe, ki omogočajo pisno, govorno ali video komunikacijo.

02.06.2014 15:04

Na področju poslovne programske opreme za sodelovanje obstaja več sto ponudnikov in programov. Ti se med seboj razlikujejo po namembnosti in plačljivosti. Nekatere rešitve, namenjene manjšim skupinam uporabnikov so celo odprtokodne in brezplačne, večina pa je plačljivih. Poleg rešitev, ki omogočajo enostavno izmenjavo komunikacije in dokumentov, najdemo še rešitve, ki pomagajo pri vodenju projektov.

Orodja za sodelovanje prek družabnih omrežij so »najnovejša« moda, kako zaposleni ohranjajo in gojijo stike s partnerji in strankami. Nekatera podjetja jih ignorirajo, spet druga menijo, da so za njihovo poslovanje neprecenljiva.

Vsaj rešitev za deljenje dokumentov (če ne kar dokumentni sistem) in rešitev za skupinsko komuniciranje ter delo.

Najlažja možnost je navadno implementacija/uporaba rešitev, ki delujejo kot storitev iz oblaka. Zaposleni ustvarijo delovne skupine, do spletnega klepeta in izmenjave vsebin pa lahko dostopajo preko spletnega brskalnika na katerikoli pametni napravi.

Strokovnjaki svetujejo

Naziv vsebine

Robert Sraka / MonitorPro
Robert Sraka / MonitorPro
Robert Sraka / MonitorPro
Robert Sraka / MonitorPro
Davor Hvala / MonitorPro
Davor Hvala / MonitorPro
Davor Hvala / MonitorPro
Davor Hvala / MonitorPro