Obvestila na telefonih negativno vplivajo na naše razpoloženje

Univerza Nottingham Trent je opravila zanimivo raziskavo vpliva delovanja mobilnih naprav na človeka in njegovo počutje.

Raziskovalci so odkrili negativno povezavo med počutjem in branjem na zaslonih mobilnih naprav prikazanih obvestil. Preučili so kar pol milijona različnih obvestil, večina pa je v preučevanih ljudeh povzročila občutke jeze, nervoze, živčnosti, strahu ali sramu. Strokovnjaki so prepričani, da obvestila o novih e-sporočilih, objavah na družbenih omrežjih, koledarskih vnosih, grobo prekinjajo tok misli ljudi. Ljudje so najbolj negativno reagirali na obvestila, povezana z brezžično povezavo, za njimi pa so se zvrstila obvestila o delovanju naprave.

A niso vsa obvestila slaba. Raziskovalci so namreč ugotovili, da obvestila, ki vsebujejo emotikone, torej ikone z izrazi različnih čustev na obrazu, večino uporabnikov spravijo v dobro voljo.

 Z verigo sreče do novih uspehov

Družba Unistar PRO letos praznuje 25. obletnico. Direktor Miran Boštic ve, da upravlja z znanjem in sposobnostmi več kot sto strokovnjakov, zato bo podjetje usmeril na zahtevnejša zahodna in severna tržišča.

Preberi celoten intervju.