Kaj je GDPR

 

Splošna uredba o varstvu podatkov določa pravila o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in pravila o prostem pretoku osebnih podatkov. V Republiki Sloveniji bo nadomestila veljavni ZVOP-1. Veliko določil je nespremenjenih, nekatera pa so le drugačna in podjetja se morajo nanje pripraviti.

 

Najpomembnejša so:

  • določila o izrecni privolitvi,
  • pravica do pozabe,
  • obvezna ocena vpliva na zasebnost (Privacy Impact Assesment),
  • prenosljivost osebnih podatkov,
  • institut pooblaščene osebe za varstvo podatkov,
  • obvezno uradno obvestilo nadzornemu organu o kršitvi varstva osebnih podatkov
  • obvezno sporočilo posamezniku, na katerega se nanašajo osebni podatki, o kršitvi varstva osebnih podatkov,
  • vgrajeno in privzeto varstvo podatkov,
  • kazni.

 

Čarobna črna škatlica, ki bi nam zagotovila skladnost z GDPR, ne obstaja! GDPR so ustrezno usposobljeni ljudje, procesi, politike in postopki!

 

Zato vam naši strokovnjaki lahko pomagajo!

 

 

Storitve (kaj vam lahko nudimo):

  • Delavnica »predstavitev zahtev GDPR«
  • Izdelava kataloga zbirk osebnih podatkov (strukturiranih, nestrukturiranih)
  • Opredelitev namena ubiranja, obdelave in hranjenja OP
  • Izdelava ocene vpliva na zasebnost pri obdelavi OP
  • Izdelava varnostnega načrta za zagotavljanje skladnosti
  • Spremljanje in izvajanje postopkov za preprečevanje varnostnih incidentov v organizaciji
  • Spremljanje in izvajanje postopkov za preprečevanje varnostnih incidentov v organizaciji kot storitev v oblaku
  • Odziv na varnostne incidente
  • Izdelava procesa poročanja o incidentih, ki vplivajo na varovanje OP
  • Izvedba spremljanja (revizijskih sledi)
  • Izdelava postopkov dostopa, popravka, izbrisa (pozabe), omejitve in prenosa
  • Storitve Pooblaščene osebe za varstvo podatkov
  • Spremljanje skladnosti obdelave OP po GDPR in drugih predpisih
  • Izobraževanje in ozaveščanje zaposlenih

Pogosta vprašanja in odgovori

 

Zasebni oblak je lastno računalniško okolje, ki...

19.05.2014 14:30

Računalniški grozdi so tipično velika računalniška okolj...

19.05.2014 14:23

Javni oblak je skupek navadno preprostejših storitev...

 Pri prenosu upravljanja področja informatike...

Strokovnjaki svetujejo

Naziv vsebine

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?