Aktivna mrežna oprema

 

Komunikacijska omrežja morajo danes delovati zanesljivo in varno. Ker ne prenašajo več zgolj poslovnih podatkov v obliki datotek in dokumentov, temveč tudi govor in celo video, je pomembno, da nudijo visoko pasovno širino ter podpirajo sprotno serviranje vsebin poslovnim aplikacijam, ki dostopajo do različnih omrežnih virov. Prav zato velja v poslovnih okoljih implementirati opremo priznanih in izkušenih proizvajalcev, ki svojim strankam nudijo tudi kakovostno podporo. V podjetju Unistar LC uporabljamo aktivno mrežno opremo proizvajalcev Alcatel Lucent in Cisco.

 

Cisco

Omrežni izdelki podjetja Cisco končnim uporabnikom zagotavljajo visok nivo razpoložljivosti ter učinkovitost omrežja, visoke hitrosti prenosov podatkov, hkrati pa še visok nivo zaščite medsebojne komunikacije.

 

Alcatel Lucent

Omrežna oprema Alcatel Lucent omogoča visoke zmogljivosti delovanja ter enostavnost vzdrževanja, podjetje Unistar LC pa je tudi uradni zastopnik omenjenega proizvajalca za napredne poslovne rešitve za Slovenijo in se ponaša z nazivom Business Expert Partner.

 

 

Pogosta vprašanja in odgovori

 

03.06.2014 15:01

Večina sodobnih komunikacij danes poteka prek omrežja podjetja in interneta. Najlepša zgleda sta vsakdanje uporabljana elektronska pošta in IP-telefonija. Če omrežje podjetja ni kos vsemu prometu (govornemu, video, podatkovnemu), bo trpela tudi komunikacijska izkušnja uporabnikov.

IP-telefonijo odlikujejo visoka prilagodljivost ter nižji operativni stroški. Večina domačih ponudnikov IP-telefonije poslovnim uporabnikom nudi visoke količine brezplačnih klicev v domača omrežja. Za podjetja, ki veliko kličejo v tujino pa je IP-telefonija v še večji prednosti pred klasično, saj so stroški telefonije, ki deluje po internetnem protokolu (od tu tudi kratica IP), znatno nižji.

 Najboljše omrežje je zmogljivo in varno omrežje. Slednje je lahko žično ali brezžično, je pa žično omrežje manj izpostavljeno napadalcem, na drugi strani pa prisotnost brezžičnega omrežja zaposlenim omogoča lažje delo z mobilnimi napravami.

Poenotene komunikacije je izraz za rešitve, ki zaposlenim omogočajo uporabo ene številke ali identitete zaposlenega na računalniku, klasičnem ali mobilnem telefonu. Enotna komunikacija je tako mogoča na različnih nivojih – klasični in IP-telefoniji ter klicanju prek aplikacij, nameščenih na namizju. Hkrati poenotene komunikacije obsegajo tudi poenoteno identiteto zaposlenega v različnih poslovnih aplikacijah, namenjenih spletni komunikaciji.

Z vidika same tehnologije in zmogljivosti je za rabo v poslovnih okoljih najbolj primerna optična povezava, a ker ta ni povsod na voljo, ponudniki storitev uporabljajo tudi druge vrste povezav. Bolj kot sama povezava je pomembno to, da podjetje izbere zanesljivega ponudnika povezljivosti / dostopa do interneta

 

Vprašajte nas

 

Strokovnjaki svetujejo

Naziv vsebine

Vladimir Djurdjič / MonitorPro
Vladimir Djurdjič / MonitorPro
Vladimir Djurdjič / MonitorPro
Vladimir Djurdjič / MonitorPro
Vladimir Djurdjič / MonitorPro
Vladimir Djurdjič / MonitorPro
Vladimir Djurdjič / MonitorPro